Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

13.00–13.45 Var fick du luft ifrån? – Påverkar inomhusklimatet vår miljö och hälsa?

Publicerad: 19 juni 2018, 10:27

Arrangör: Plåt & Ventföretagen, PVF Yrke & Utbildning


Tisdag 13.00–13.45 Var fick du luft ifrån? – Påverkar inomhusklimatet vår miljö och hälsa? from Bonnier Business Media on Vimeo.

Luftkvaliteten är av mycket stor betydelse för människors hälsa och effektivitet. Folkhälsomyndighetens årliga miljöhälsorapport visar att hela 20 procent av befolkningen upplever sig ha besvär av inomhusluften, och totalt sett har dessa besvär ökat de senaste tio åren. Dålig luft leder bland annat till trötthet och irritation samt till överkänslighet och allergier. Det finns med andra ord ett stort behov av att förebygga problemen i vår inomhusmiljö. Det handlar till exempel om att tänka klimatsmart och bygga energieffektiva bostäder med effektiva och moderna ventilationssystem, där faktorerna klimatskal och teknisk ventilationslösning harmonierar. Människor ska kunna bo i byggnaden och må bra, husen ska vara klimatsmarta både för miljön och för människor. Det behövs mer kunskap om hur viktig ventilationen är för allas välbefinnande, att det krävs ren luft för ett friskt liv.

Medverkande:

- Johan Lindström, vd, Plåt & Ventföretagen
- Therese Berganäs, moderator, PVF Yrke & Utbildning
- Hans Bagge, universitetslektor, Lunds universitet
- Marie-Louise Luther, ombudsman, Astma & Allergiförbundet
- Stefan Gardell, vd, Gardells Plåt AB

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.