måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

13 projekt får pengar ur Bixia Miljöfond

Publicerad: 18 maj 2012, 11:58

Bixia Miljöfond delar ut pengar till 13 projekt inom förnybar energi.

Ämnen i artikeln:

GreentechMiljöteknikCleantechEnergieffektiviseringFörnybar EnergiSolcellssystemSolenergiSolkraft

I vårens utdelning ur Bixia Miljöfond delar 13 projekt på 830 000 kronor. Pengarna går till projekt inom solenergi, vindkraft och värmeverksel, skriver Energinyheterna.

En del av summan går till ett projekt som ska ta fram en prototyp för en specialtillverkad värmeväxlare i Molkom. Lösning ska generera el från spillvärmen vid värmeproduktionen, för att kunna stå för kraftverkets eget elbehov och även kunna skicka ut ett överskott på elnätet.

– Projektet har stor potential såväl här hemma i Sverige som internationellt. Det finns ingen motsvarighet ännu till den här lösningen, säger Roger Reinestrand, som är mannen bakom projektet.

Ett annat projekt som beviljats medel är Flyinge Utvecklings förstudie för storskaliga solceller som energikälla i Flyingebygden.

– Föreningen arbetar med samverkan mellan Flyingebygden och det lokala näringslivet för att hitta nya gemensamma gröna lösningar, och erbjuder testanläggningar av olika slag. Vi vill lyfta fram nya tankegångar för såväl ökad samverkan som minskad klimatbelastning, säger Gunnar Petersson på Flyinge Utveckling.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev