Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKlimat

14.00–14.45 Vad är ett hållbart biodrivmedel, och kommer det att bli brist på sådana?

Publicerad: 19 Juni 2018, 10:45

Arrangör: Neste


Onsdag 14.00–14.45 Vad är ett hållbart biodrivmedel, och kommer det att bli brist på sådana? from Bonnier Business Media on Vimeo.

Biodrivmedel är avgörande för att nå målet om 70 % lägre utsläpp från transporter år 2030. Det gäller inte minst för tunga transporter och flyg. Dessutom sker den svenska omställningen parallellt med en global ökning av efterfrågan på hållbara drivmedel.

Frågan är hur vi ska säkra tillgången till förnybara drivmedel för att klara transportbehoven i ett fossilfritt samhälle. Det kommer att krävas en mängd olika råvaror och teknologier som komplement till inhemsk produktion med t.ex. svensk skog. Idag pågår utveckling av både befintliga teknologier och helt nya som ligger några år fram i tiden.

Utvecklingen och en snabbt växande efterfrågan väcker nya frågor om relevanta miljökrav och hållbarhetskriterier samt hur politiken och branschen kan jobba tillsammans för att nå utsläppsmålet.

Medverkande:

- Bo Diczfalusy, moderator
- Johan Lunnaba, Hållbarhetschef, Neste
- Patrik Engström (S), Riksdagsledamot och energipolitisk talesperson
- Johanna Mossberg, Focus Area Manager – Fossil Free Transport, RISE
- Jakob Lagercrantz, 2030-sekretariatet
- Ola Alterå, klimatpolitiska rådet


Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.