Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

150 miljoner till biogas

Publicerad: 1 oktober 2009, 11:08

Regeringen satsar nya pengar på biogas. 50 miljoner per år ska sätta sätta snurr på teknik som inte är konkurrenskraftig – än.


Totalt 150 miljoner kronor mellan 2009 och 2011 satsar på biogas, meddelar regeringen. Stödet ska underlätta spridning av framtagen teknik men som ännu inte är konkurrenskraftig på marknaden. Det rör sig om projekt som ”bidrar till ökad produktionl, distribution och användning av biogas och andra förnybara gaser”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

– Svensk teknik ligger långt framme och regeringen vill stödja den utvecklingen. Det är bra för klimatet men kan också skapa fler jobb i en växande framtidsbransch, säger näringsminister Maud Olofsson i pressmeddelandet.

Ett projekt måste vara gynnsamt ur ett klimatperspektiv, vara energi- och resurseffektivt och ha teknisk potential för utveckling och konkurrenskraft. Det högsta stödbeloppet regeringen kan tänka sig att betala ut är 25 miljoner kronor.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.