Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

16.00-16.45 Blinda fläcken i klimatarbetet

Publicerad: 5 juli 2016, 16:05

Your browser does not support iframes. 16.00-16.45 Blinda fläcken i klimatarbetet Under senare år har kraven och önskemålen kring hållbarhet skruvats upp, på global och nationell nivå. Klimatavtalet är påskrivet och nu är det dags för…


16.00-16.45 Blinda fläcken i klimatarbetet
Under senare år har kraven och önskemålen kring hållbarhet skruvats upp, på global och nationell nivå. Klimatavtalet är påskrivet och nu är det dags för handling. Svenska företag och kommuner arbetar alltmer målmedvetet med att agera som ansvarsfulla samhällsbyggare och gör ett bra jobb. På många håll finns det dock en blind fläck – kapitalet. Resultatet blir att stora mängder kapital investeras i bolag som bedriver sin verksamhet på ett sätt som man i övrigt inte står för, rakt emot globala utvecklingsmål och klimatavtal. Inte bra för världen och inte bra för plånboken. Det är i de hållbara bolagen som innovationskraften finns och förutsättningar för god avkastning som störst. Under 45 minuter diskuterar vi hur vi kan gå från ord till handling och gemensamt en gång för alla avlivar myten om att det hållbara valet skulle vara sämre för plånboken.
Moderator:
Filippa Bergin, Hållbarhetschef, SPP/Storebrand
Medverkande (oklart vilken ordning de kommer i):
Maria Wetterstrand, Fristående samhällsdebattör och f.d. språkrör för Miljöpartiet
Svante Axelsson, Generalsekreterare, Naturskyddsföreningen
Mats Andersson, VD, AP4
Joakim Björck, Ekonomidirektör, Västra Götalandsregionen
Liza Jonson, VD, SPP Fonder
Arrangör: SPP/Storebrand

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.