Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

16 bolag slåss om rådgivning med Sting

Publicerad: 9 juni 2010, 09:29

Stockholm Innovation & Growth sparkar igång Sting Day. 14 juni får bland annat 16 bolag chansen att pitcha för Stings affärscoacher . Teknik360 har listan.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

14 juni kör Stockholm Innovation & Growth eventet Sting Day. 55 startup- och tillväxtbolag kommer att möta 65 investerare och 80 andra nyckelpersoner inom industri och akademi. Under eventet som hålls i Kista Science Tower norr om Stockholm kommer det att hållas workshops, trendspaningar och paneldiskussioner. Dessutom kommer företag som utmärkt sig under året att utnämnas under Sting Awards.

– Frågan är om det någonsin i Sverige har samlats så många unga lovande företag med potential att bli framtidens stora exportbolag, säger Stings vd Pär Hedberg, i ett pressmeddelande.

16 av de närvarande bolagen kommer antagligen att stå lite extra på tå under Sting Day. Företagen har valts ut bland 46 ansökningar och kommer att få pitcha sin affärsidé för Stings affärscoacher i enskilda rum. Några utfästelser är inte gjorda men på Sting bedömer man att något eller några av projekten kommer att kunna antas till inkubatorverksamheten på Sting.

– Vidare diskussioner och fördjupad utvärdering komer med all säkerhet att föras efter Sting Day, meddelar Jessica Stark, marknadsansvarig på Sting.

Av de 16 bolagen ägnar sig 5 åt miljö- och energiteknik. De fem är(samtliga beskrivningar från Sting):

Airwaterwell – Ny och energieffektiv kondenseringsteknik avsedd att lanseras på marknaden för fukthantering.

Chromafora – Kortar stegen i tillverkningsprocessen av kemikalier. Processen möjliggör läkemedels- och kemikalieproduktion till en lägre kostnad och minskar mängden avfall som genereras i produktionen. www.chromafora.com.

Propit – Förse den kommersiella sjöfarten med system som kraftigt minskar bränsleförbrukningen.

Stocksundet Byggsystem – Utvecklar glasklara energiplastrutor för eftermontering i traditionella tvåglasfönster. www.stocksundet.se.

Svenska Aerogel – Ny och kraftigt förenklad metod för att tillverka ett aerogelliknande materia.Kan använda för att förbättra egenskaperna inom gips, isolering, färg, cement och molekylärfiltrering. www.aerogel.se.

De övriga bolagen är:

Liquid Biopsy – Ny teknik för att möte behovet hos läkare och patienter av tidig upptäckt av cancer och att snabbt bestämma rätt behandling baserat på cellprover av god kvalité.

Agency9 – Gör det möjligt för konstruktions- och infrastrukturbolag, kommuner och myndigheter att enkelt publicera och visualisera interaktiv 3D-data på Internet. www.agency9.com
Cloudo – Cloudo Portal är den nya tidens Intranät. www.cloudo.com

CoComTech/LiLaS – Utvecklingsmiljö telekommunikation.

Creado – Molnbaserat samarbetsverktyg riktat mot företag inom den kreativa industrin.
Hjärtslag – Digital marknadsplats inom specifik nisch.

Info24 – Digital informationsmäklare som erbjuder smarta tjänster där digital information förmedlas och kopplas samman på ett enkelt och lätthanterligt sätt. www.info24.se

Preventer –Ny larmapplikation

Simple Signup – Webbtjänst som underlättar för arrangörer att ta emot anmälningar och betalningar till evenemang. www.simplesignup.se

Soccex – Samla bilder på ett helt nytt sätt.

Videofy.me – Gratis videotjänst för bloggar och sajter. www.videofy.me

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.