onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

16.00–16.45 Raka spåret in i framtiden – hur får vi fler att välja tåget istället för flyget?

Publicerad: 19 juni 2018, 10:48

Arrangör: Antrop


Onsdag 16.00–16.45 Raka spåret in i framtiden – hur får vi fler att välja tåget istället för flyget? from Bonnier Business Media on Vimeo.

Resor med flyg fortsätter att öka, men orsakar samtidigt allt mer shaming.

Samhällsdebatten om flygets klimatpåverkan har lett till en växande målgrupp som av miljöskäl hellre väljer tåget. Hur kan tåget, med hjälp av kundresor och användarfokuserad tjänstedesign, möta kundernas ökade efterfrågan?

Allt fler vill resa med tåg på Europasemestern. Facebookgrupper och tågspecialicerade resebyråer försöker hjälpa alla de privatpersoner och företag som är beredda att lägga den extra tiden och vill göra ett bra miljöval. De hinder som finns handlar till stor del om att förutsättningarna inte möter resenärernas behov. Hur kan vi, genom att förstå människors behov, beteenden och drivkrafter, hitta lösningar på en komplex klimat- och samhällsutmaning och skapa transportsystem som gör det möjligt att välja bort flyget till förmån för tåget?

Moderator: Mattias Goldmann

Panel:

- Katarina Walter, beteendevetare, designer och Årets VD, Antrop
- Erica Kronhöffer, hållbarhetschef, SJ
- Karin Svensson Smith, riksdagsledamot och trafikpolitisk talesperson Miljöpartiet
- Karin Ehrnberger, forskare, KTH Strategiska Hållbarhetsstudier

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev