söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

18 ABB-robotar blev filmstjärnor

Publicerad: 18 maj 2009, 06:59

En liten grupp människor försöker rädda världen i den senaste Terminator-filmen. Men ska det lyckas? 18 ABB-robotar bygger ju Terminatorer för fulla muggar.


3 juni har Terminator – Salvation svensk premiär. I filmen har större delen av mänskligheten stupat efter en kärnvapenattack utförd av Skynet. John Connor leder en grupp människor i försöken att stoppa maskinerna, terminatorerna, som byggs av ingenting mindre än 18 ABB-robotar.

Med hjälp av specialeffekter ser det emellertid ut att vara betydligt fler robotar än så, skriver Control Engineering. I filmen syns en näst intill ändlös produktionslinje som förstärker Terminator-armén, skriver tidningen.

Lyckad produktplacering – Byggd av ABB

Filmen, med Christian Bale i huvudrollen, spelades in under sommaren 2008. För sekvenserna där ABB-robotarna deltar användes en nedlagd kraftstation i Albuquerque, New Mexico, skriver Control Engineering.

ABB-robotarna av typen IRB 6620 och IRB 1600 har sedan inspelningen återlämnats till ABB och rapporteras användas för tillverkning av mindre våldsbenägna produkter.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev