Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

2.500 jobb försvinner på Trelleborg

Publicerad: 3 December 2008, 10:10

Trelleborg varslar 10 procent av personalen om uppsägning. Det innebär minst 2.500 jobb.


”Den avmattning som indikerades i utsikterna för fjärde kvartalet ser man nu tydligt och koncernen förbereder sig för en utmanande marknadssituation under 2009”, skriver Trelleborg i ett pressmeddelande inför bolagets kapitalmarknadsdag på onsdagen.

Den mest kännbara nedgången är inom personbilsindustrin. Fokus ligger nu på att försvara lönsamheten och marginalerna. Därför kommer bolaget att banta personalstrkan.

”För Trelleborgkoncernen totalt sett kommer anpassningar till den rådande marknadssituationen att innebära att antal anställda kommer att minska med mer än 10 procent under 2008 och 2009”, skriver bolaget.

Peter Nilsson, koncernchef för Trelleborg, har dock en positiv syn på framtiden.

”Vi har en allt mer fokuserad och lönsam affär inom stora delar av vår verksamhet och vi är övertygade om att vi kommer att gå stärkta ur den avmattning som vi just nu ser inom många marknader. Samtidigt är efterfrågan inom till exempel Energi och Infrastruktur fortsatt stark”, säger han.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.