Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

2015 går till historien och bäddar för intensivt nästa år!

Publicerad: 17 december 2015, 13:53

2015 års händelser har lagt grunden för ett år där hållbarhetsfrågorna absolut kommer att ligga högt på agendan.


Men oj – vilket dramatiskt år vi har haft!

Vi har fått se torka, översvämningar, skogsbränder… klimatförändringen har runt om i världen orsakat omfattande extremvädershändelser.
Konflikter, delvis orsakade av klimatförändringen, har skapat stora flyktingvågor från Mellanöstern upp över Europa.

Samtidigt är temat för nu pågående Musikhjälpen ”ingen ska behöva fly undan klimatet. Medvetenheten kring klimat- och hållbarhetsfrågor har nog aldrig varit större i samhället. Och året som har gått har bjudit på många goda nyheter.

2015 fick världen äntligen ett klimatavtal är på plats! Det är inte perfekt – men tillräckligt för att rulla igång omställningen till ett klimatsmart samhälle.

FN antog i september 17 nya hållbarhetsmål som nu börjar genomsyra policyarbetet i nationer, regioner, kommuner och näringslivet.

En ny vassare version av miljöledningsstandarden ISO 14001 lanserades i höstas och tidigare sovande organisationer, exempelvis Företagarna, har vaknat och identifierat hållbarhetsfrågan som högst angelägen.
2016 blir därför ett mycket spännande år när hållbarhetsfrågorna kommer i allt större utsträckning än tidigare ligga på ledningarnas bord. Miljö- och hållbarhetsansvariga i alla dess olika roller och skepnader kommer sannolikt känna större förväntningar och behovet av kunskap och kompetens öka framöver.

Miljöaktuellts mission att hjälpa er vara uppdaterad, inspirerad och göra ett bra jobb.

För att få en bra start på 2016 vill jag varmt rekommendera konferensen Agenda 2016 den 28 januari som hjälper dig orientera dig kring nästa års stora trender och händelser.

Jag vill också rekommendera våra övriga konferenser och utbildningar som vi arrangerar första halvåret. Missa heller inte vår omvärldsbevakning Miljöaktuellt Idag och lagbevakningstjänsten Lag och rätt  för dig med höga krav på information och uppdatering.

Vi på Miljöaktuellt har precis också fått nya ägare och kollegor genom Miljörapporten. Tillsammans kommer vi att inleda nästa år starkare och mer dedikerade än någonsin.

God jul och gott nytt år!

Mikael Salo
Chefredaktör
Miljöaktuellt

Mikael Salo

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.