Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

2050 anställer journalisten och miljöekonomen Nils Westling

Publicerad: 2 maj 2016, 07:33

Konsultföretaget har rekryterat Nils Westling som anser att klimatfrågan är den absolut viktigaste hållbarhetsfrågan just nu.


”En tidigare journalist som tröttnade på att bara rapportera vad andra sa och bestämde mig för att läsa en master i nationalekonomi för att kunna säga saker själv med lite mer pondus.” Så beskriver Nils Westling, nyanställd på konsultbolaget 2050, sig själv.
– Jag är byråns första journalist med examen i nationalekonomi, så det återstår väl lite att se vad jag kan tillföra. Jag tror att min styrka ligger i att både kunna beräkna grejer korrekt och kunna kommunicera dem på ett smart och intressant sätt. Som miljöekonom kan jag exempelvis beräkna samhällsekonomisk nytta av olika miljöinsatser och ser klimatomställningen som ett samspel mellan näringslivet och politiken. Som tidigare journalist kommer jag nog också vara ganska involverad i vårt rapportskrivande, skulle jag tro, säger han i ett uttalande.

Enligt Nils Westling hamnar klimatfrågan både på första och andra plats på listan över de viktigaste hållbarhetsfrågorna just nu.
– Inte för att andra hållbarhetsfrågor är oviktiga men för att jag tror att de flesta frågor kommer framstå som futtiga i en fyra grader varmare värld. På senare tid har jag varit väldigt fascinerad av finansbranschens omsvängning. Den är en så pass stor maktfaktor och kommer kunna ge ett otroligt viktigt bidrag till klimatomställningen. Jag har spenderat de två senaste åren på Handelshögskolan i Stockholm och det har hänt rätt mycket bara på den korta tiden, så det gör mig ganska hoppfull.

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.