måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

227 svenska företag i klimatupprop inför valet

Publicerad: 7 september 2022, 09:36

Flera hundra företag med grundare, vd:ar och hållbarhetscheferna i spetsen ifrågasätter politiken och vill se att hållbarhetsfrågan tas på allvar. Foto: PeopleImages

Flera storbolag finns bland de mer än 200 företag som skrivit under uppropet på Aftonbladets debattsida.

Ämnen i artikeln:

Små- och medelstora företagKlimatpolitikKlimatutsläppMiljöutsläppUtsläppPolitik

Anders Hellberg

anders.hellberg@aktuellhallbarhet.se


Omställningen till ett fossilfritt samhälle är en enorm möjlighet för näringslivet i Sverige, snarare än ett problem. Det menar representanter för över 200 små, medelstora och stora bolag som samlat sig till ett gemensamt upprop bara dagar innan det svenska riksdagsvalet.

På Aftonbladet debatt skriver representanterna, som är en blandning av framför allt hållbarhetschefer, vd:ar och företagsgrundare:

”De företag som tar hållbarhetsfrågan på allvar i dag är de som kommer att vara bäst rustade för att göra affärer i morgon. Det är de företagen som kommer att locka till sig investerarna, kunderna och talangerna.”

Med det här synsättet blir det alltså bekymmersamt när man från politisk sida tvekar ifall Sverige ska gå före i omställningsarbetet. Betydligt smartare, menar debattörerna, är om politikerna i stället kan komma med nya incitament, tuffare regleringar, långsiktiga spelregler och tydliga mål.

Bland undertecknarna till uppropet märks representanter från bland andra Ericson, Ica, Folksam, Skanska och Preem. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev