tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

30 ton falska SKF-lager i beslag

Publicerad: 12 juni 2009, 05:27

Vid en razzia har drygt 30 ton förfalskade SKF-lager beslagtagits hos en icke-auktoriserad återförsäljare.


SKF-koncernen samarbetade i april med tjeckisk polis som vid ett tillslag kunde beslagta mer än 30 ton förfalskade SKF-lager. Beslaget gjordes hos en icke-auktoriserade återförsäljare i nordöstra Tjeckien, meddelar SKF. Hos återförsäljaren upptäcktes även produkter från andra lagertillverkare.

De förfalskade produkterna har köpts från andra leverantörer än SKF. Återförsäljaren har sedan sålt lagren till slutanvändare och andra återförsäljare i Tjeckien och övriga länder i främst Europa.

– Våra ansträngningar för att bekämpa tillverkning av och handel med förfalskade produkter handlar inte bara om att skydda SKF:s varumärke. Det handlar också om att skydda våra kunder och allmänheten från potentiellt allvarliga säkerhetsrisker och förhindra att de luras att betala för en äkta SKF-produkt när de egentligen får en falsk kopia”, säger Tom Johnstone, vd och koncernchef för SKF AB i ett pressmeddelande.

”Vi arbetar aktivt och ihärdigt med denna fråga såväl internt som inom World Bearing Association och med lokala brottsbekämpande myndigheter för att säkerställa att tillverkare och försäljare av förfalskade produkter avslöjas och ställs inför rätta. I det aktuella fallet känns det bra att se att vårt arbete lönar sig”, fortsätter Tom Johnstone i pressmeddelandet.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev