Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

32 mil i öknen med soldriven rullstol

Publicerad: 23 november 2010, 07:16

Nu startar Haidar Taleb en 32 mil lång ökenresa i sin soldrivna rullstol. Målet är att sätta nytt Guinness-rekord och samtidigt öka medvetenheten om funktionshinder och hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

47-åriga Haidar Taleb från Förenade Arabemiraten har varit rullstolsbunden sedan han fick diagnosen polio vid fyra års ålder. Nu ger han sig ut på en elva dagar lång resa genom öknen för att visa hur långt människan kan nå med hjälp av teknisk utveckling och beslutsamhet.

– Med den här resan hoppas jag kunna öka medvetenheten om funktionshinder och hållbarhet och visa vad vi kan uppnå som individer om vi har modet och beslutsamheten att försöka, säger han till Gulf News.

Den 32 mil långa resan kommer att gå igenom samtliga sju emirat, och på vägen planerar Haidar att stanna vid skolor, universitet och centrum för funktionshindrade. När han avslutar resan den 2 december hoppas han ha spridit sitt inspirerande budskap och dessutom slagit sitt eget världsrekord för soldrivna rullstolar.

Tidigare i november placerade sig Taleb i Gunniess Rekordbok efter att ha kört sin soldrivna och egentillverkade rullstol 12,87 mil. Trippen gick mellan Abu Dhabi och Sharjah och tog 14 timmar att genomföra. Projektet sponsrades av Madsar, ett initiativ för att främja forskning om alternativa energilösningar.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.