Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

4 sommarpratare med hållbart fokus

Publicerad: 15 juni 2017, 09:58

Sommar i P1 Sommarvärd 2017 Linnéa Claeson 17/7 handbollsspelare, opinionsbildare Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nu har Sveriges Radio presenterat alla årets sommarpratare. På listan över årets sommarpratare finns flera personer som på olika sätt kan kopplas till hållbarhetsfrågor. Aktuell Hållbarhet tipsar om fyra av dem.


Linnéa Claeson – handbollsspelare, opinionsbildare
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

17 juli: Linnéa Claeson
Handbollsspelare som fått enormt genomslag i sociala medier efter att hon bemött sexuella trakasserier med humor på Instagramkontot Assholesonline. Goodwill-ambassadör för Kvinna till Kvinna, nummer ett på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste och mottagare av Svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter.

Johan von Schreeb – läkare
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

18 juli: Johan von Schreeb
Läkare och grundare av den svenska sektionen av Läkare utan gränser med 25 års erfarenhet som läkare i krisdrabbade områden i världen. Utsedd till Årets svensk 2014 och leder Kunskapscentrum för katastrofmedicin vid Karolinska Institutet.

Johan Kuylenstierna – naturgeograf, vd, miljödebattör
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

21 juli: Johan Kuylenstierna
Utsett till Sveriges Miljömäktigaste och vd för Stockholm Environment Institute som med 230 anställda och kontor i sex länder rankats som världens mest inflytelserika tankesmedja inom miljöområdet.

Tarja Halonen – president
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

6 augusti: Tarja Halonen
Finlands första kvinnliga president som hade uppdraget i 12 år. Stark förkämpe för mänskliga rättighetr och jämställdhet som bland mycket annat under 1980-talet var ordförande i Finlands ledande organisation för hbtq-frågor – Seta.

Läs mer om sommarpratarna 2017

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.