söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

80 ton stulet titan spårat med gps

Publicerad: 21 januari 2009, 13:18

Titanet försvann från Lund i somras. Med hjälp av gps har metallen spårats till Polen.


Vid en jättestöld i somras försvann 80 ton titan, värt cirka 23 miljoner kronor, från Alfa Laval i Lund i somras. Vad förövarna inte visste var att trailern med den dyrbara metallen ombord var utrustad med gps, skriver Sydsvenskan.

Metallen har tack vare det kunnat spåras till Polen. En 31-åring som sedan en månad suttit häktad i sin frånvaro greps i går och ytterligare en 45-årig företagare från en mellanskånsk kommun, häktad sedan tidigare, misstänks för inblandning i stölden.

Gps-informationen visar att trailern vid datumet för stölden befann sig på Måsvägen i Lund för att sedan ta kurs mot en stad i norra Skåne där en av de misstänkta har sitt företag. Övervakningskameror på platsen täcktes över varför bilder på de som utförde stölden inte finns. Därefter satte trailern av mot Polen där polisen tror att metallen – som ännu inte återfunnits – försvann.

Organiserad brottslighet förmodas ligga bakom stölden. Hemlighetsmakeriet kring ärendet är omfattande. Utredningen som lämnades in i samband med häktningen är sekretessbelagd och alla polisanmälningar har åtkomstskyddats.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev