Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

99 miljoner kronor till energieffektiviseringar

Publicerad: 18 december 2009, 07:49

Kommuner och landsting har länge givit råd till hushåll och företag om energieffektivisering. Nu ska 99 miljoner kronor få kommunerna att vässa den egna verksamheten.


Staten avsätter 99 miljoner kronor till kommuner och landsting som arbetar med energieffektivisering i den egna verksamheten. Kommunerna har länge spelat en roll i arbetet med energieffektivisering genom energi- och klimatrådgivning till hushåll och företag. Men de kan göra mycket för att minska den egna energianvändningen i exempelvis fastigheter, transporter och kontorsverksamhet, menar regeringen som kommer att dela ut pengarna mellan 2010 och 2014.

För att få stöd krävs att en kommun eller ett landsting upprättar en strategi för energieffektivisering med mål och handlingsplan. Därtill krävs ett aktivt arbete för att genomföra strategin. Vid offentlig upphanding ska kommunerna och landstingen dessutom ställa krav på energieffektiva varor och tjänster.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.