Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

ABB ett steg närmare slutlig lösning av asbestfrågan

Publicerad: 20 December 2005, 06:30

Asbestfrågan närmar sig en lösning för ABB. En konkursdomstol har bekräftat en reviderad plan för omstrukturering av dotterbolaget Combustion Engineering.


Turerna har varit många kring industrikoncernen ABB och dess dotterbolag Combustion Engineering (CE). Efter att en konkursdomstol i Pittsburg, Pennsylvania, har bekräftat den omarbetade planen för CE ser det dock ut som att ABB kan nå en överenskommelse med representanterna för alla de som hävdar rätt till skadestånd.
– Vi är mycket nöjda med det här beslutet. Domstolen är ytterligare ett steg mot en slutgiltig lösning av asbestfrågan, säger ABB-chefen Fred Kindle.

ABB förväntar sig att distriktsdomstolen inom kort har ett möte, skriver Affärsvärlden. Motparten har 30 dagar på sig att överklaga från, och om, domstolen godkänner planen. Enligt avtalet ska ABB avsätta 1,43 miljarder USD till en fond för att hantera skadeståndskrav kopplade till CE.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.