Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

ABB får algeriskt jättejobb

Publicerad: 2 april 2009, 04:10

ABB får ytterligare en stororder, den tredje på 14 dagar. Den här gången är det olje- och gasprojektet El Merk i Algeriet som behöver ABB:s tjänster.


Kontraktet från Groupment Berkine, värt 490 miljoner dollar, är en del av en plan att utveckla kolvätefyndigheter i El Merk-reservoaren i den algeriska delen av Sahara-öknen, meddelar ABB i ett pressmeddelande.

För ABB:s del gäller arbetet främst konstruktion och installation av rörledningar, uppsamlingsstationer i fält, manifoldrar och rörledningar för gasdistribution samt anläggningar för att injicera vatten och gas, skriver företaget. Rörledningsfältet ska koppla samman gas- och oljekällor med en förädlingsanläggning via tio uppsamlingsstationer. Anläggningarna för att injicera gas och vatten i källorna syftar till att öka utvinningsgraden, enligt ABB.

ABB fick nyligen krafttransmissionsorder värd 400 miljoner dollar i Kuwait och 550 miljoner dollar på Irland. Trots de stora orderna poängterar ABB att marknadsläget fortsätter att vara kärvt. Företagets basorder sjunker, i synnerhet jämfört med det starka fjolåret.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev