Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

ABB lägger miljardbud på Chloride

Publicerad: 8 juni 2010, 04:15

ABB vill köpa det brittiska UPS-företaget Chloride. Budet är värt motsvarande drygt 10 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Brittiska Chloride kan bli ABB-ägt sedan kraftjätten lagt ett bud på cirka 860 miljoner pund. Ett köp av Chlroride, verksamt inom avbrottsfri kraftförsörjning för mellan- och högspänning, ”syftar till att tillgodose den växande efterfrågan inom UPS-lösningar och skapa en ledande ställning på denna marknad”, skriver ABB i ett pressmeddelande.

– Chlorides starka ställning på den snabbväxande UPS-marknaden för mellan- och högspääning, i kombination med ABB:s globala räckvidd och kompletterande kraft- och automationserbjudande innebär en betydande tillväxtpotential för bådra verksamheterna, säger Joe Hogan, koncernchef på ABB, i pressmeddelandet.

Chloriedes UPS-lösningar är tänkt att införlivas i ABB-divisionen Discrete Automation and Motion och Chloride är tänkt att bli ABB:s globala center för UPS, enligt ABB som menar att UPS-lösningarna lämpar sig för ABB:s traditionella kundbas av energiföretag och industrier inom olja, gas och petrokemi samtidigt som de öppnar möjligheter inom nya sektorer som datacenter, finansinstitut, sjukhus och flygplatser, menar ABB.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.