Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

ABB-order för 26 miljoner USD till anläggning för rent kol

Publicerad: 20 December 2005, 07:23

ABB tar hem ett kontrakt värt 26 miljoner US dollar för att automatisera en ny värmekraftstation för rent kol i Italien.


ABB tog hem ordern från den italienska teknikentreprenören Enelpower för att bygga om en stor bränslekraftanläggning vid Torrevaldaliga Nord nära Rom, Italiens första stora kraftstation för miljövänlig kolförbränning. ABB
– Våra förmåga att utveckla och hantera stora komplexa projekt var en nyckelfaktor i den här offerten, säger Peter Smits, chef för division Power Technologies på ABB.

ABB ska leverera ett kontrollsystem så att kraftstationen säkrare kan förbränna rent kol. Projektet omfattar konstruktion, leverans, montering och igångkörning av komponenter och instrument för automation, övervakning, kontroll och skydd av hela kraftstationen.

Ombyggnaden av värmestationen inkluderar installation av tre kolförbränningsenheter som ska tas i drift i slutet av 2008.

Projektet beskrivs som Enelpowers första stora investering i teknik för rent kol och ska betraktas som en del av företagets strategi att balansera mixen av bränsle som används i kraftstationen.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.