Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

ABB Robotics varslar 150

Publicerad: 3 December 2008, 09:38

150 personer varslas om uppsägning vid ABB Robotics. Anledningen är kraftigt minskad orderingång.


Kraft- och automationsföretaget ABB varslar idag 150 anställda på ABB Robotics om uppsägning, rapporterar nyhetsbyrån SIX som refererar till Vestmanlands Läns Tidning. Anledningen är kraftigt dalande orderingång.

Neddragningarna berör 120 personer på tjänstemannasidan och 30 på kollektivsidan. Tidigare har 65 inhyrda som jobbar vid Robotics varslats om uppsägning av Adecco.

Vid IF Metall anser man att ABB Robotics skulle kunna undvika att säga upp personal.

– ABB säger att de väljer att varsla för att alla anställda verkligen ska vara medvetna om allvaret i situationen, säger Bosse Larsson, ordförande för IF Metall-klubben till VLT.
– För vår del kommer vi att hävda att situationen går att lösa utan uppsägningar. Det finns fortfarande 150 inhyrda konsulter och minst ett tjugotal går i pension det närmaste året.

Hösten har varit tung för de anställda i Sverige. Under november varslades hela 19.907 personer om uppsägning, enligt Arbetsförmedlingen. Det är den högsta nivån sedan november 1992. Under oktober varslades 19.500 personer.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.