Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

ABB satsar på alger

Publicerad: 14 Augusti 2014, 09:13

Förnybara bränslen, livsmedel och kosttillskott – allt baserat på alger. Ett nytt samarbete mellan ABB och amerikanska Renewable Algal Energy ska visa vägen.


Kraft- och automationsföretaget ABB ska börja samarbeta med amerikanska Renewable Algal Energy, RAE. Planen är att kommersialisera de system som används för algproduktion. Algerna kan sedan användas bland annat till förnybara bränslen.

RAE ska tillverka utrustning som skördar och utvinner alger och dess biprodukter. Till sin hjälp tar de nu alltså ABB och företagets processteknik och drivsystem byggs in i produktionssystemen. De nya systemen har utvecklats och testats vid RAE:s anläggning i Tucson, Arizona, USA.

Algproduktionen ger, förutom förnybara bränslen, även livsmedel och kosttillskott för djur. Enligt ABB förväntar de sig att produktion av hållbara bränslen och näringsämnen ur alger ska bli en lönsam affär tack vare att de nu kan få en mer kostnadseffektiv produktionsprocess.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.