Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

ActionAid får ny generalsekreterare

Publicerad: 23 december 2016, 09:06

Ingela Holmertz blir ny generalsekreterare för ActionAid Sverige. Under de kommande åren kommer ActionAid att satsa mer på utsatta människor i Sverige.


Ingela Holmertz blir ny generalsekreterare för ActionAid Sverige. ActionAid, som nyligen fattat beslut om en ny tioårsstrategi kommer att satsa mer på Sverige under de kommande åren.

– De senaste 5-10 åren har världen förändrats, bland annat har vi sett hur klimatförändringarna hotar många människor. Actionaid har sett ett behov av att förändra vår strategi och förstärka det lokala arbetet. Idag lever många utsatta människor i Sverige och därför kommer vi att starta ett program för Sverige. För att genomföra den här satsningen behöver vi ha en generalsekreterare som har erfarenhet och kunskap men, också mod att driva igenom den här förändringen, synas i debatten och opionsbildningen. Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Ingela Holmertz, säger Pia Gideon, styrelseordförande för ActionAid Sverige till Aktuell Hållbarhet.

Ingela Holmertz har tidigare varit chef för Röda Korset Sverige. För närvarande är hon bosatt i Myanmar där hon arbetar som regionchef för Sydostasien för den tyska organisationen Johanniter International Assistance. Hon tillträder sin nya tjänst i mars 2017.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.