söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Adidas skalar upp satsning på skor av återvunnen plast

Publicerad: 28 januari 2019, 13:06

Under 2018 producerade Adidas fem miljoner skor av återvunnen plast. Under 2019 planerar det tyska sportmodeföretaget att mer än fördubbla satsningen på återvunnen plast.


Adidas har åtagit sig att producera elva miljoner skor av återvunnen plast under 2019, vilket är mer än en fördubbling av de fem miljoner återvunna skor som producerades förra året. Det tyska sportmodeföretaget lanserade sin första massproducerade sko av återvunnen plast under 2016. Året därpå nåddes en produktion av en miljon exemplar.

Satsningen sker i samarbete med miljöorganisationen Parley for the Oceans, som samlar in plastavfall på stränder för att förhindra att plasten når haven. Det återanvända plastavfallet görs till en nyckelkomponent i det övre materialet i en särskild upplaga av Adidasskor. Förutom skor tillverkar företaget också kläder av återvunnet plastmaterial.

Under 2017 producerade Adidas uppskattningsvis 403 miljoner par skor, enligt företagets senast publicerade årsrapport. Under 2018 meddelade Adidas att de har som mål att från år 2024 enbart använda återvunnen polyester i alla skor och kläder som företaget producerar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev