Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

ÅF topprankad arbetsgivare bland ingenjörer

Publicerad: 20 oktober 2010, 08:15

Kampen hårdnar om landets ingengörer. Här är de hetaste bolagen för unga ingenjörer.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Teknikkonsultkoncernen ÅF är Sveriges tredje mest attraktiva arbetsgivare för ingenjörer. Det visar Universums Karriärbarometer som rankar landets hetaste arbetsplatser.

– Att rekrytera de bästa tekniska konsulterna är det viktigaste för oss, därför är vi stolta och glada över årets placering i Karriärbarometern", kommenterar Jonas Wiström, ÅFs VD.

Ikea norpar även i år förstaplatsen medan Google armbågar sig fram till andraplatsen. Även svenska fordonsbolag, som lastbilsjättarna Volvo och Scania and biltillverkarna Volvo och Saab, klättrar på listan över heta arbetsplatser.

Årets raket var dock modebolaget H&M som rusade 18 placeringar till en tioendeplats.

– En av anledningarna till att IKEA och Hennes & Mauritz blivit ett
attraktivt alternativ för många ingenjörer är att de klart har kommunicerat att de behöver kompetenta medarbetare inom den gruppen, och detta budskap har tydligt nått ut till ingenjörerna, förklarar Universums employer branding-specialist Daniel Wägerth.

Över 3 000 ingenjörer deltog i årets undersökning som tar tempen på karriärförväntningar och arbetsgivarpreferenser bland Sveriges studenter och så kallade young professionals.

Karriärbarometern 2010/2011
1 . IKEA
2. Google
3. ÅF
4. ABB
5. Volvo Group
6. Ericsson

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News