Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Åhléns: Så har vi minskat utsläppen

Publicerad: 24 april 2015, 10:56

Åhléns har släppt sin femte hållbarhetsrapport. Företaget har bland annat minskat elförbrukningen i varuhusen.


Ämnen i artikeln:

Ekologiskt

Företaget har enligt rapporten infört en ny affärsetisk-kod för sina medarbetare och samlat in drygt två miljoner kronor till olika organisationer som exempelvis Läkare utan gränser.

– Under 2014 har vi implementerat en ny verksamhetsmodell inom Åhléns, där hållbarhetsarbetet utgör en viktig del, säger Anita Falkenek, hållbarhetschef på Åhléns.

Bra val-produkter har lanserats inom heminredning och i april släpps en grön klädkollektion där plaggen är tillverkade av ekologisk bomull, återvunnen lyocell och polyester. Företaget har blivit medlem i LWG (The Leather Working Group) och BEPI (Business Environmental Performance Initiative) för att reducera miljöpåverkan vid tillverkning av läder och varor.

– Vi har även minskat koldioxidutsläppen från transporterna och upphandlat avfallshanteringen centralt för 22 varuhus för att minska miljöpåverkan och kostnader, deklarerar Anita Falkenek.

Läs mer här. 

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

Ekologiskt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News