Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Åklagare: Skånepolisen nedprioriterar miljöbrott

Publicerad: 17 augusti 2012, 07:20

Vid utredningen av Findus allvarliga utsläpp i Vegeå som orsakade fisk- och åldöd dröjde polisen flera dagar med att samla bevis och ta prover. Enligt åklagare är det ett tydligt bevis på att Skånepolisen nedprioriterar miljöbrott.


Miljöaktuellt har tidigare berättat om livsmedelsföretaget Findus utsläpp i Vegeån som orsakat omfattande fisk- och åldöd.
När kammaråklagare Ingvar Wennersten vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Malmö på tisageftermiddagen begärde att polisen i Helsingborg skyndsamt skulle samla in bevis – död fisk och vattenprover – vid Vegeån dröjde det ända till på torsdagen inna polisen agerade. Det rapporterar SR Malmöhus.

Enligt Wennersten är det allvarliga dröjsmålet ett tydligt tecken på att miljöbrott nedprioriteras av Skånepolisen. Därför har han nu lämnat sin kritik i ett brev till länspolismästaren i Skåne. Stefan Sintéus som är chef för länskriminalen säger till SR att han förstår kritiken, men att Skånepolisen har bristande resurser. Nu ska man utreda varför proverna från Vegeå dröjde.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.