Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Aktuell Hållbarhet Arena är öppen

Publicerad: 1 juli 2019, 05:11

Catrin Offerman, chef konferens och koncept, Aktuell Hållbarhet.

Foto: Tess Lindholm

Aktuell Hållbarhet är på plats på politikerveckan i Almedalen. Catrin Offerman, chef för konferens och koncept, berättar vad som händer på Aktuell Hållbarhet Arena som under veckan är värd för 39 seminarier, föreläsningar och debatter.


Det är dags för Aktuell Hållbarhet Arena i Almedalen igen. Berätta?
– Under fyra dagar fyller vi innergården på Gotlands Museum i Visby med spännande seminarier, debatter, och inspirerande föreläsningar. Det övergripande temat är förstås hållbarhet och seminarierna kommer att handla om allt ifrån vad vi kan förvänta oss av Europas politiker under den kommande mandatperioden, till hur vetenskapsförnekelse påverkar vetenskap, politik och media.

Dagarna har olika teman, hur fungerar det?
– Idag, måndag, har vi två teman. På förmiddagen fokuserar vi på kommunerna. De står inför stora utmaningar och ska samtidigt förverkliga både Parisavtalet och Agenda 2030. Vi fokuserar på hur resan ska gå till och kommunernas strategier för att omsätta de globala visionerna till verklighet. Under eftermiddagen byter vi tema till cirkulär ekonomi, som av många anses vara ett viktigt verktyg för att vi ska klara klimatmålen. Vi kommer bland annat att diskutera innovationer, affärsutveckling och verktyg som gör att cirkulär ekonomi kan bli en affärsmodell att räkna med. De andra dagarna har vi tema hållbar stad, livsmedel och transport, hållbart näringsliv, samt social hållbarhet.

Om du får lyfta tre höjdpunkter i veckans program, vad får man absolut inte missa?
– Torsdag förmiddag fokuserar vi på näringslivets hållbarhetsarbete. En accelererande klimatförändring börjar göra avtryck i företagens årsbokslut. Nya hållbarhetsutmaningar och internationella överenskommelser, som exempelvis de globala målen, förändrar snabbt spelplanen för näringslivet och skapar nya affärsmöjligheter. Vi kommer att ta vi tempen på näringslivets hållbarhetsfrågor, på utmaningar, men även på möjligheterna med den här omställningen. Vi har också flera seminarier om en cirkulär ekonomi under måndag eftermiddag som är värda ett besök. Bland annat testar vi ett nytt grepp, ”open space” där man kan vara med och del erfarenheter och kunskap.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.