Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Aktuell klimatförfattare börjar på PR-byrå

Publicerad: 17 November 2009, 16:54

Etikgurun Mattis Bergqvist startar eget, Jessica Cederberg Wodmar börjar på Westander och Ekomarine har fått en ny forskningschef. Möt också fiskarna som fått Ängamarkspriset och 100 laxar.


Mattis Bergqvist slutar på konsultbolaget Sustainia för att starta eget. I nya företaget Only R ska han fokusera på r:et i csr, det vill säga responsibility ”och alltid koppla det till kärnverksamheten och ekonomin hos kunderna”. Mattis kommer att arbeta intimt tillsammans med Soya kommunikation.

Gunilla Östberg är ny forskningschef på Ekomarine som bland annat utvecklar den giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula. Gunilla tar över efter Mikael Haeffner som i stället kommer att fokusera på utveckling av nya produkter.
– Även hos mina tidigare arbetsgivare har jag arbetat med att utveckla så miljövänliga produkter som möjligt, så miljöfrågor har jag alltid känt starkt för, säger Gunilla Östberg som kommer från en tjänst som laboratoriechef på Becker Acroma.

Fiskarna Charles och Robert Olsson får Änglamarksprisets stipendium på 100 000 kronor. De får priset för att de arbetar aktivt med att säkra havsmiljön och inspirerar andra att fiska på ett hållbart sätt. De har bland annat varit först med att Kravmärka sina räkor och de är initiativtagare till ”Njord Närvaror i Norra Bohuslän”, ett varumärke som står för att produkterna kommer från båtar och verksamhet som visar hänsyn mot naturen.

Pr-byrån Westander har anställt Jessica Cederberg Wodmar, senast klimatkommunikatör på Naturvårdsverket. Hon är expert på svenska folkets attityder och kunskaper i klimatfrågan samt mångårig projektledare för Sveriges största klimatmöte Klimatforum. Hon har tidigare arbetat med klimatkampanjer åt både regeringen och frivilligorganisationer och är i dagarna aktuell med boken Klimatkoden.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.