Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Allt fler kvickleraskred väntas i Norge – men orsaken bakom katastrofen i Gjerdrum ännu oklar

Publicerad: 8 januari 2021, 10:43

Klimatförändringen för med sig en ökad nederbörd i Norge som kan leda till fler jordskred och kvickleraskred. Men det är för tidigt att spekulera om orsaken till skredet i Gjerdum, säger norsk expert till Aktuell Hållbarhet.

Foto: Anders Martinsen, UAS Norway Pool

Katastrofen i Gjerdrum är en typ av händelse som väntas öka i Norge framöver till följd av klimatförändringar. Enligt en expert på Norges motsvarighet till SGI finns redan en tendens till fler jordskred och möjligen även fler kvickleraskred.


Klimatförändringen för med sig en ökad nederbörd i Norge som kan leda till fler jordskred och kvickleraskred. Men det är ännu alltför tidigt att spekulera i orsaken till kvickleraskredet i

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.