Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Allt fler nobbar fast telefoni

Publicerad: 18 December 2008, 08:17

Nästan 18 procent av alla amerikanska hushåll uppger att de inte har fast telefoni. Istället förlitar de sig på mobilen. Det är betydligt fler än i Sverge.


Antalet amerikanare som överger den fasta telefonin ökar så det knakar. Vid halvårsskiftet 2008 uppgav 17,5 procent att de endast använder mobiltelefonen, jämfört med 13,6 procent ett år tidigare. Det visar ny statistik från U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

Det är inte minst i ekonomiskt besvärliga tider som många bestämmer sig för att stänga ner den fasta linan för att spara pengar. Att göra sig av med mobiltelefonen anses betydligt svårare.

I Sverige har fortfarande 88 procent av hushållen fast telefoni, vilket är oförändrat jämfört med tidigare år, enligt Post- och Telestyrelsen. Andelen som inte har fast telefoni är vanligast bland hushåll där ingen är över 26 år, där drygt var fjärde anser att de klarar sig bra utan.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.