söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Allt klart inför succékonferensen den 17 mars!

Publicerad: 8 mars 2010, 14:47

Här skälen till varför du inte får missa Grön upphandling den 17 mars.


Miljöministerkandidat-duell, två ministrar och nästan 30 experter kommer att äntra scenen på Grön upphandling den 17 mars. Arrangörer är Miljöaktuellt och Miljöstyrningsrådet.

– Vi räkna med ett riktigt
underhållande och nyttigt program, säger Mikael Salo, chefredaktör och ytterst ansvarig för det redaktionella programmet.

Vad är det nyttiga med Grön upphandling då?
– Hela programmet är sprängfyllt av goda och inspirerande exempel. Du hittar massor av intressant oavsett om du är upphandlare, leverantörer av framtida gröna tjänster eller politiker. Vi har hela sex spår att välja på och alla talare är experter inom sina områden. Det finns också stor möjlighet till att föra dialog både med talare och med andra besökare. Konferensen är den självklara mötesplatsen för upphandlare och leverantörer.

Vad får man läsa sig på de olika spåren då?
– Man får möta och höra hur pionjärerna inom olika områden har gått tillväga. Man kommer få höra hur man kan ställa krav, hur andra har gjort och vad experterna säger är möjligt att göra. Alla som talar på respektive spår är där av en anledning – för att de har åstadkommit något bra. Man har också möjlighet att föra dialog med experterna och åhörarna på spåren. Att få en direktkontakt och dialog med andra i samma situation.

Men vad är underhållande med programmet på Grön upphandling?
– Vi förväntar oss att duellen mellan miljöministerkandidaterna Maria Wetterstrand (mp) och  Sofia Arkelsten (M) kommer att vara både  underhållande och intressant ur ett långsiktigt miljöpolitiskt perspektiv. Vi kommer att kräva dem på svar hur de vill använda upphandling som ett verktyg för att ställa om och minska det ekologiska trycket. De båda är väldigt vassa och det ska bli intressant att höra vilka vallöften de kan utfästa i de här frågorna.

– Sen kommer ju operasången av Rickard Söderberg att vara en höjdpunkt, men det ska även bli spännande att höra handelsministern och jordbruksministern ge sin syn hur upphandlingen kan driva faktisk hållbar utveckling.

– Sist men inte minst har vi prisceremonin för Utmärkt Grön Leverantör 2010 och Utmärkt Grön Upphandlare 2010.

Hur många räknar ni med ska komma på onsdag?
– Vi är idag närmare 300 anmälda och har utrymme för ytterligare
ett par dussin besökare. Nu är det först till kvarn som gäller…

Här kan du läsa mer om konferensen och det fullspäckade programmet.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev