Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Allt talar för utsläppsmål på 55 procent

Publicerad: 16 oktober 2020, 09:43

På det pågående mötet mellan EU:s stats- och regeringschefer i Bryssel trycker nu Tysklands förbundskansler Angela Merkel på för att ett beslut om utsläppsmålet 2030 ska vara klart till nästa EU-toppmöte. President Emmanuel Macron, diskuterar frågan med Maltas, Sloveniens och Cyperns premiärministrar.

Foto: Kenzo Tribouillard och Francisco Seco, AP

Nu positionerar sig EU:s medlemsländer, kommissionen och parlamentet inför det avgörande beslutet om utsläppsmålet för år 2030. Det mesta talar för att unionen kommer att enas om ett mål om 55 procents utsläppsreduktion till år 2030.


Nu närmar sig det ett avgörande om EU:s utsläppsmål år 2030 och det mesta talar för att EU-parlamentets ambitiösa linje om ett mål på 60 procent reduktion kommer att få

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.