Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Almedalens guldkorn – söndag

Publicerad: 1 juli 2012, 06:14

Här är seminarierna du inte får missa.


Under Almedalsveckan genomförs närmare 87 procent av de cirka 1 800 evenemangen måndag till torsdag, så för den miljöintresserade besökaren är det viktigt att ha koll på schemat.

För att hjälpa till kommer Miljöaktuellt varje dag att välja ut några av de seminarier och evenemang med fokus på miljö-, klimat- eller energifrågor som vi tycker förtjänar ett besök.

Söndag 1 juli:

Klimatpolitik och transporter – satsar Sverige rätt?
Arrangör: BILSweden & MRF
Tid: 15:00 – 16:30
Plats: Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3, Sal B25
Därför måste du gå: Här blir det spännande diskussioner om miljö och ekonomi, bland annat med representanter från Riksrevisionen och den gröna tankesmedjan Fores.

Har Sverige världens lösning? Kärnbränsleförvaret – 100 000 år på 20 minuter
Arrangör: Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB)
Tid: 09:00 – 17:00
Plats: Fartyg i Visby hamn, m/s Sigyn
Därför måste du gå: Här blir det guidade turer hela veckan, men passa på att gå hit direkt eftersom söndagen annars är tom på spännande evenemang. SKB har i uppdraget att ta hand om Sveriges radioaktiva avfall och att bygga Kärnbränsleförvaret som i 100 000 år ska skydda människor och miljö från det använda kärnbränslet. På 20 minuter får du reda på hur arbetet går.

Partiledartal:
Vem: Jimmie Åkesson
Arrangör: Sverigedemokraterna
Tid: 19:00 – 20:00
Plats: Almedalen
Därför måste du gå: Förra året var det oroväckande tyst om vilka miljöproblem som partiledarna oroar sig över och vilken miljöpolitik de vill driva. Förhoppningsvis blir det bättring i år.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.