Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Almedalsdebatt: Många frågetecken runt ny jaktmyndighet

Publicerad: 1 juli 2014, 19:15

Det råder stor politisk osäkerhet runt förslaget att inrätta en helt ny jaktmyndighet.


Ämnen i artikeln:

JaktJordbruksverketKristdemokraternaNaturvårdsverketSverigedemokraterna

Det är osäkert om tanken på att skapa en egen viltmyndighet får stöd hos riksdagsmajoriteten. Meningarna är delade. Det framgick på Jägarförbundets seminarium i Almedalen idag.

– Det är inget vi diskuterat ingående. Men jag vet inte om det är nödvändigt att skapa en helt ny myndighet, kanske att ansvaret för jakten inte ska ligga där den ligger idag utan på Jordbruksverket eller liknande, säger Josef Fransson från Sverigedemokraterna.

Regeringen utreder en omorganisering av jaktförvaltningen. En av orsakerna till detta är ett stort missnöje med Naturvårdsverkets förvaltning av uppgiften och man tittar på andra organisatoriska lösningar.

Socialdemokraterna är kluvna i frågan och har inte satt ned foten i frågan, berättar riksdagsledamoten Helén Pettersson (s). Irene Oskarsson från Kristdemokraterna säger att nya myndigheter inte brukar lösa problem, och att man i första hand bör använda de myndigheter som finns.

Moderaterna däremot stöder tanken på en ny myndighet.

– Vi är för en ny myndighet. Det är enda sättet att få tillbaka förtroendet för jaktfrågor, säger Ulf Berg (m), partiets talesperson i landsbygdsfrågor.,

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News