måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Almedalstalet: S låter MP ta hand om miljön och klimatet

Publicerad: 6 juli 2016, 05:12

I regeringen tycks arbetsfördelningen vara klar. Miljöpartiet tar hand om miljön och klimatet, Socialdemokraterna sköter resten. På annat sätt kan man inte tolka statminister Stefan Löfvens tal i Almedalen där miljö- och klimatfrågorna hade valts bort.


Det var ett allvarligt tal statsministern levererade. Det var klassiska s-frågor; arbete åt alla, kraftfull argumentation mot borgerliga krav på lägre löner, Sedan kom utlovade satsningar för nya jobb, nya bostäder och kamp mot segregation. Lägg där till nolltolerans mot kriminalitet och religiös extremism i förorterna.
Samarbete över blockgränserna prisades, Stefan Löfven deklarerade att energiöverenskommelsen var en framgång och att över 15 blocköverskridande överenskommelser klarats av under två år. Men när det var sagt kom ett angrepp på moderaterna, luddigt formulerat, något om Djursholm och moderater på besök i Husby, det var nog ingen som riktigt förstod meningen med det attacken.
Tydligt som alltid, att det är en man med rötter i fackföreningsrörelsen som leder landet. Industriella framsteg lyfts fram, arbete för alla är högsta prioritet och den svenska modellen är lösningen på de flesta samhällsutmaningarna.
Fick då inte miljö- och klimatet någon plats? Jo, till slut i en bisats. När svensk forskning och innovation i världen skulle prisas valde statsministern fokusera på svensk skog. Stefan Löven förklarade:
– När trä håller på att ersätta plast för klimatets skull, och KTH till och med forskat fram genomskinligt trä, så blir vårt gamla skogsbruk framtidens industri. Sveriges guld är inte bara grönt – snart är det genomskinligt.

anvandare.borttagen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev