Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Amazonas – snart i Google Street View

Publicerad: 18 augusti 2011, 11:53

Snart kan du spana in Amazonas utan myggnät eller machetes. Google har nämligen börjat ett jätteprojekt för att införliva regnskogen i sin användarfunktion Street View.


Ämnen i artikeln:

RegnskogAmazonas

Med Google Street View kan användaren zooma ner ända till gatunivå och förflytta sig längs gator i många av världens storstäder. En riktigt kul funktion, men för den som hellre surfar runt i världens största regnskog än i stadsmiljö kommer snart den nya funktionen Street View Amazonas.

Med hjälp av cykel och båt har Googles team rest runt och tagit panoramabilder i regnskogen och de samhällen som ligger i den. Företaget samarbetar med Sustainable Amazon Foundation, en organisation som arbetar för att främja social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet i regionen, som är hem för tusentals ursprungsbefolkningar, skriver Treehugger.

Foto: markg6 / cc

– När bilderna laddas upp på Internet kan vi förmedla den lokala kulturen och Amazonas skönhet till vem som helst, var som helst i världen. Utan våra partners visioner, kreativitet och engagemang skulle denna strävan inte vara möjlig, säger Karin Tuxen-Bettman, projektledare på Street View Amazonas, i ett uttalande.

Förhoppningen är att projektet ska leda till att fler får upp ögonen för Amazonas hotade regnskogar.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

RegnskogAmazonas

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.