Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Amerikaner beredda att betala extra för grön el

Publicerad: 28 juni 2010, 07:37

En färsk opinionsundersökning visar att 67 procent av USA:s invånare är beredda att betala mer för sin el om den kommer från förnybara källor.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Applied Materials som utförde undersökningen visste sedan tidigare resultat att många är villiga att betala extra för solenergi. Det som var överraskande var hur mycket folk kunde tänka sig att betala.

– Det har skett ett skift i antal personer som är villiga att betala lite extra. Men enligt våra interna beräkningar så trodde vi att folk var villiga att betala omkring en dollar mer i månaden för solenergi, säger Robert DeLine, chef på Applied Materials till RenewablesBiz.

Men 49 procent av de tillfrågade var beredda att betala 5 dollar eller mer i månaden för en ökad andel förnybar energi – en 14-procentig ökning från 2009 års undersökning.

Undersökningen visar även att två tredjedelar av amerikanerna anser att solenergi bör utgöra en större del av landets energimix. Dessutom anser tre fjärdedelar av befolkningen att landets främsta energiprioriteringar bör vara att öka andelen förnybar energi och minska beroendet av utländsk olja.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.