Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Amerikaner bryr sig mer om ”global uppvärmning” än om ”klimatförändring”

Publicerad: 28 maj 2014, 07:37

Ny forskning visar att amerikaner känner en betydligt starkare oro för global uppvärmning än för klimatförändring.


Ämnen i artikeln:

Global UppvärmningKoldioxidThe GuardianVäxthuseffektenVäxthusgaser

Global uppvärmning och klimatförändring är två begrepp som ofta används och uppfattas som synonyma. Men forskare från Yale har upptäckt att de båda begreppen skapar helt skilda reaktioner hos amerikaner. Enligt forskarna skapar begreppet ”global uppvärmning” starka reaktioner hos genomsnittsamerikanen som ser smältande isar, extremväder och katastrofer framför sig då de hör det. Begreppet ”klimatförändring” lämnar emellertid de flesta amerikaner relativt oberörda. Det rapporterar The Guardian.

I genomsnitt är Amerikaner enligt studien 13 procent mer benägna att säga att global uppvärmning är en dålig sak än att klimatförändring är en dålig sak. Studien är genomförd av Yale Project on Climate Change Communication. Forskarnas slutsats är att det är bättre att använda begreppet global uppvärmning och man verkligen vill engagera sin publik då man kommunicierar klimatfrågan.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.