Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Amerikansk golfmiljardär förklarar krig mot svensk vindkraftspark

Publicerad: 16 Februari 2012, 09:29

Vindkraftsplanerna utanför Skottland är ett rött skynke för den amerikanske multimiljardären


Den amerikanske entreprenören och multimiljardären Donald Trump går till häftigt angrepp mot planerna på att bygga en svenskägd vindkraftspark utanför Skottlands östkust, rapporterar BBC.

The European Offshore
Wind Development Centre drivs gemensamt av företaget Technip, Aberdeen Renawable Energy Group och svenska Vattenfall AB. Anläggningen ute till havs kommer att kosta cirka 1,5 miljarder kronor.

Donald Trump menar att de elva vindkraftverken kommer att förfula miljön och det skotska kustlandskapet. Det kommer också att störa hans stora projekt för att bygga en golf- och hotellanläggning i närheten, the Menie estate.

Jag slåss mot vindkraftsplanerna, inte bara för golfanläggningens skull, utan för hela skottlands bästa, skriver Donald Trump i ett brev till den skotske försteministern Alex Salmond.

Alex Salmond svarar i en intervju med Independent att vindkraftsindustrin skapar tusentals jobb och att han tror att Donald Trump kommer att ändra uppfattning en vacker dag.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.