tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Analys: Beställaransvaret vilar tungt på företagens axlar

Publicerad: 15 september 2017, 09:43

Svensk åkerinäring blöder. Oseriösa företag i Europa som betalar usla löner till chaufförer som kör under katastrofalt dåliga villkor gör att allt fler åkerier går i konkurs. Upphandlare av transporttjänster har ett stort ansvar i…


Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Svensk åkerinäring blöder. Oseriösa företag i Europa som betalar usla löner till chaufförer som kör under katastrofalt dåliga villkor gör att allt fler åkerier går i konkurs. Upphandlare av transporttjänster har ett stort ansvar i detta. Därför är Transportarbetareförbundets nya samarbete med Ikea, för att få till stånd bra villkor i företagets transportkedja, en stor framgång. Det är bra för chaufförerna, det är bra för svensk åkerinäring och det är bra för miljön. Det skriver Magnus Falk, internationell politisk sekreterare på Transportarbetareförbundet, i en analys för AH Ekotransport.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev