Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Analys: Biodrivmedel, knäckfrågorna och vägen framåt

Publicerad: 20 oktober 2016, 15:34

Allt fler förefaller nu vara överens om att en reduktionsplikt för bensin och diesel skulle vara att föredra istället för dagens styrmedel för biodrivmedel. En avgörande fråga kommer bli nivån för reduktionsplikten och i vilken takt minskningen ska ske. Det skriver Sara Anderson, partner och expert inom drivmedel och transporter på konsultföretaget 2050, i en ny analys.


Dagens situation är hårt ansträngd för producenter och leverantörer av biodrivmedel. Det beror bland annat på att skatterna stegvis har ändrats i en riktning som överlag varit ogynnsam för såväl

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.