Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Analys: Förmånsbilen – en miljöskadlig subvention

Publicerad: 9 mars 2017, 12:41

Att ta bort miljöskadliga subventioner är en första viktig åtgärd för att få en effektiv klimatpolitik. Som exempel på miljöskaliga subventioner brukar statliga stöd till brytning av fossila bränslen som kol i vissa länder lyftas…


Att ta bort miljöskadliga subventioner är en första viktig åtgärd för att få en effektiv klimatpolitik. Som exempel på miljöskaliga subventioner brukar statliga stöd till brytning av fossila bränslen som kol i vissa länder lyftas fram. En annan klimatskadlig subvention – som inte lyfts fram lika ofta, men som behöver förändras – är vårt förmånsbilssystem. Det skriver mobilitetsexperten Anders Roth i en analys för AH Ekotransport.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.