Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Analys: Fossilfria transporter – bra för ekonomin

Publicerad: 7 december 2017, 13:46

Riksdagen har fastslagit ett klimatpolitiskt ramverk och en mycket ambitiös klimatstrategi för transportsektorn med målet att minska koldioxidutsläppen från inrikes transporter med 70 procent till 2030, jämfört med 2010, för att uppnå klimatneutralitet till 2045….


Riksdagen har fastslagit ett klimatpolitiskt ramverk och en mycket ambitiös klimatstrategi för transportsektorn med målet att minska koldioxidutsläppen från inrikes transporter med 70 procent till 2030, jämfört med 2010, för att uppnå klimatneutralitet till 2045. Men hur når vi dit? Och vilka effekter får det på samhällsekonomin, jobben och människors privatekonomi? De frågorna ställer forskaren Ann-Charlotte Mellquist och forskningsledaren Mats Williander vid Sustainable Business, RISE Viktoria i en analys.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.