Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Analys:  Här är utmaningarna för åkerinäringen

Publicerad: 19 maj 2016, 10:14

Det finns en rad strategiska styrmedel som påverkar åkerinäringens möjlighet och potential att minska klimatutsläppen. Omställningen av de tunga transporterna går ändå långsamt. Den trögflytande förändringen i godstransporters klimatpåverkan beror dock på yttre faktorer. Det är inte åkerinäringen som är långsam att ställa om. Det skriver Tove Winiger, samhällspolitisk ansvarig, på Sveriges Åkeriföretag i en analys för Ekotransport.


Det står klart att mycket ska till om Sverige ska nå fossiloberoende år 2030. Tunga transporter på väg är en sektor med svårigheter att minska sina utsläpp av klimatgaser. Det

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.