Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Analys: Skumpig väg väntar för biodrivmedel

Publicerad: 20 december 2018, 11:33

Biodrivmedel är ingen oändlig resurs och den som tor att det går att byta nuvarande användning av fossila drivmedel till biodrivmedel har fel. Det behövs också kraftfulla satsningar på ett transporteffektivt samhälle med minskat transportbehov…


Biodrivmedel är ingen oändlig resurs och den som tor att det går att byta nuvarande användning av fossila drivmedel till biodrivmedel har fel. Det behövs också kraftfulla satsningar på ett transporteffektivt samhälle med minskat transportbehov och ökad användning av energisnåla transportslag som kollektivtrafik och cykel. I kombination med allt detta kan reduktionsplikten bli ett viktigt styrmedel för att minska transportsektorns klimatpåverkan. Det skriver Anders Roth, mobilitetsexpert på IVL, i en analys för AH Ekotransport.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.