Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Anders Wijkman får nytt prestigeuppdrag

Publicerad: 27 mars 2017, 06:57

Anders Wijkman får europeiskt prestigeuppdrag med fokus på koldioxidfri ekonomi.


Ämnen i artikeln:

Anders WijkmanKoldioxid

Anders Wijkman har utsetts till styrelseordförande för innovations- och forskningsprogrammet Climate-KIC. Climate-KIC är Europas största forskningsprogram inom klimatområdet och fokus ligger på att skapa innovationen som leder fram till en koldioxidfri ekonomi. Programmets medlemmar består av stora universitet, forskningsinstitut, företag och stora städer.
”Jag är hedrad över uppdraget. Innovation är en förutsättning för att nå klimatmålen i Parisavtalet – inte minst i dagens politiska situation, med Trump i Vita Huset och ett EU som är ganska splittrat – och jag ser med tillförsikt fram emot att bidra till att stärka Climate-KICs arbete med att stödja koldioxidsnåla lösningar och nyskapande teknologi”, säger Anders Wijkman i en kommentar.

Anders Wijkman efterträder John Schellnhuber, grundaren av Potsdam Institute for Climate Impact Research. Andra uppdrag Anders Wijkman har just nu är ett delat ordförandeskap för tankesmedjan Romklubben, styrelseordförandeskap för Återvinningsindustrierna, styrelseledamot i SIDA, ledamot i Kungliga Vetenskapsakademin samt ledamot i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Anders WijkmanKoldioxid

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.