Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Anna Ryott får viktig hållbarhetsroll i FN

Publicerad: 26 oktober 2015, 06:53

Swedfunds vd får en viktig roll i arbetet med att länka samman FN och näringslivet.


Anna Ryott, vd för statliga utvecklingsfinansiären Swedfund, tar plats som ledamot i FN:s Entreprenörsråd, Global Entrepreneurs Council.

Hon fick platsen under en ceremoni i Dubai på FN-dagen i lördags.
FN:s Global Entrepreneurs Council samlar entreprenörer från hela världen
och ska vara länken mellan FN och privata och offentliga samarbeten och partnerskap. I rådets uppdrag ingår bland annat att arbeta för att minska klimathotet, att bekämpa fattigdom samt att stärka kvinnors rättigheter och självständighet.

Global Entrepreneurs Council lyder under UN Foundation där Ericssons koncernchef Hans Vestberg är med i styrelsen.

”Det känns fantastiskt. Jag brinner för att utrota fattigdom via hållbart företagande. För att lyckas med att nå FN:s nya utvecklingsmål och utrota fattigdomen måste vi skapa en inkluderande tillväxt. Inte minst genom att skapa förutsättningar för kvinnor och ungdomar att få ett jobb”, säger Anna Ryott, i en kommentar. Ryott pekar på sin bakgrund inom både näringsliv och biståndsorganisationer som en förklaring till varför hon fick uppdraget.

Nyligen valdes den 34-årige entreprenören och filantropen Ashish J Thakkar till ordförande för rådet. Övriga medlemmar i rådet är Georgie Benardete – grundare och strategichef för Orchard Mile (USA), James Irungu Mwangi – executive director, Dalberg Group (Kenya), Alberto Chang-Rajii – koncernchef och grundare, Grupo Arcano (Chile) och Ohood Khalfan Al-Roumi – Director General, premiärministerns stab, Förenade Arabemiraten.

Martina Frisk

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.