Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Annie Lööf: ”Borgerligheten behöver komma in i miljömatchen”

Publicerad: 28 juni 2015, 17:55

Först ut bland talarna i Almedalen. Centerpartiledaren gjorde klart att hon vill utmana Miljöpartiet i tillväxtfrågan.


När Annie Lööf höll sitt Almedalstal (pdf) under söndagskvällen handlade en hel del om miljöfrågor. Bland annat pratade hon om Centerpartiets nya förslag, om införandet av en skatt på skadliga kemikalier.

Annie Lööf riktade också en tydlig känga mot Miljöpartiet när hon kom in på frågan om tillväxt. Bland annat sa hon:

– Tillväxt är en förutsättning för en bättre miljö. Tillväxt handlar om att de som kommer efter oss ska ha det bättre. Om kraften att mota klimatutmaningen. Om att utsläppen ska minska och gifterna i vår vardag försvinna. Är det någon, förutom Miljöpartiet, som tvivlar på ekonomisk tillväxt – titta då på socialismens Östeuropa.

Möjligen har Annie Lööf också läst Mattias Svenssons bok, Miljöpolitik för moderater, som getts ut av tankesmedjan Fores. För fler måste börja prata miljö, var Annie Lööfs budskap:

– Miljöpolitiken behöver inte fler vänsteraktivister. Den behöver omfattas av det borgerliga uppdraget. Det är därför hög tid att en större del av borgerligheten slutar att ducka, tar klivet från avbytarbänken och på riktigt kommer in i miljömatchen

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.